среда, 8. фебруар 2012.

Provereni PTC Sajtovi

Sta su ustvari PTC sajtovi? Verovatno ste culi za razne mogucnosti zarade na internetu. Verovali ili ne ima ih na stotine, ali zarada sajtom tj. affiliate programima je verovatno najpopularniji i najefikasniji vid internet zarade u svetu. Dakle PTC sajtovi su bazirani na tzv. affiliate marketingu, tj. funkcionisu putm affiliate pregrama. Kako bi mogli da shvatite kako ovi sajtovi funkcionisu moramo vas upoznati sa odredjenim terminima iz ove oblasti:
⇒ Affiliate marketing je online kanal za oglasavanje gde oglasivaci-advertisers (online trgovci koji prodaju proizvode ili usluge) placaju objavljivacu-publisheru (nezavisna zainteresovana strana koja promovise njihove proizvode ili usluge na svom web sajtu) samo za rezultate. Sto znaci ako posetilac koji je dosao sa vaseg sajta kupi proizvod (Pay-per-sale) ili se registruje na sajtu oglasivaca (pay-per-lead) vi cete dobiti dogovorenu proviziju ili unapred dogovoren fiksni iznos.
⇒ Affiliate je nezavisni clan koji promovise proizvode ili usluge prodavca, oglasivaca(merchant-a,advertiser-a) u zamenu za odredjenu sumu novca(commission). Affiliate je jos poznat pod nazivom associate, partner, reseller, ili referral partner. Affiliate zaradjuju novac, procenat od proizvoda(commission) na tri nacina: po kliku (pay-per click), po prodaji (pay per sale), po uclanjenju(per lead, per sing-up). Danas je proces registracije affiliate programa veoma jednostavan. Odete na sajt prodavca (mrchant) ukucate podatke i cekate da vam odobri, u nekim slucajevima odobravanje se vrsi automatski. Svaki affiliate partner dobija jedinstveni kod koji je skriven iza banera ili tekstualnog linka... Na taj nacin prodavac (mrchant) moze da vidi da posetilac tj. potencijalni kupac dolazi bas sa vaseg sajta. Vecina affiliate programa nude besplatnu registraciju.
⇒ Pay-Per-Click je program gde dobijate novac od svakog klika posetioca ka web sajtu merchant-a. Pay-per-click programi generalno nude najmanju svotu novca (commission-od $0.01 do $0.25 po kliku) ali ima najvecu konverzaciju s obzirom da posetioci moraju samo da kliknu da bi vi zaradili. Najpoznatiji primer ovakvog programa je Google AdSense.
⇒ Cost per click (CPC) je svota koju oglasivac (advertiser) placa svaki put kad neko klikne na njegov oglas, reklamu.CPC programi, ili CPC affiliate programi,poznatiji pod nazivom PPC(pay-per-click), placaju affiliate partneru odredjenu svotu po kliku na oglas.
Ovo su samo neki od termina ali najvazniji za razumevanje zbog oblasti koja nas interesuje.

Ovo su provereni PTC Sajtovi:













Na sajtu www.incentria.com imate i dodatne poslove pod opcijom Complete Offers koje kad uradite uspesno uvecava se prihod na vasem racunu



Na sajtu www.clicksia.com imate i dodatne poslove pod opcijom Complete Offers koje kad uradite uspesno uvecava se prihod na vasem racunu


Isplata se vrsi preko Alerpay-a za registraciju imate link ispod i detaljno objasnjenje sa desne strane




___________________________________________________________

Нема коментара:

Постави коментар